ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚ ΜΗΤΡΟΓΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΕΝΑΣ ΓΙΑΒΑΣΗ

Στηρίζουμε το αίτημα της Κίνησης να δικαιούνται ένα εφάπαξ ποσό όσοι εκ μητρογονίας πρόσφυγες στεγάστηκαν πριν το 2013 και δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από το κράτος.

28 Ιαν. 2020

Μετά και τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, έχει διαφανεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι επιβάλλεται η στήριξη των εκ μητρογονίας προσφύγων που δεν έτυχαν οποιασδήποτε στήριξης λόγω της νομοθεσίας που ίσχυε μέχρι το 2013.

Ως Συμμαχία Γυναικών στηρίζουμε και συγχαίρουμε την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων για τον αγώνα που διαχρονικά έχουν κάνει με αποτέλεσμα να καταργηθεί σε σημαντικό βαθμό μια δυσμενή διάκριση σε βάρος της γυναίκας πρόσφυγα, με την αναγνώριση των εκ μητρογονίας προσφύγων το 2013. 

Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να αρθεί άλλη μια διάκριση. Στηρίζουμε το αίτημα της Κίνησης να δικαιούνται ένα εφάπαξ ποσό όσοι εκ μητρογονίας πρόσφυγες στεγάστηκαν πριν το 2013 και δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από το κράτος.

Αυτό είναι και το ηθικά αλλά και το νομικά ορθό μετά και την δικαίωση από το ΕΔΑΔ της υπόθεσης Βρούντου όπου καταδικάστηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και αναγκάστηκε να αποζημιώσει τον προσφεύγοντα.

Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών
Λεωφόρος Λεμεσού 67, 2121 Αγλαντζιά
Τ: 22282000 | Φ: 22282200

LOGO