3η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

3η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, 11:00μμ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΘΕΜΑΤΑ:  (1) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, (2) ΕΥΡΩ ΕΚΛΟΓΕΣ, (3) ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγαπητά  Μέλη,  Φίλοι και Υποστηρικτές της ΚΙΝΗΣΗΣ μας,

Στις 3 Φεβρουαρίου 2013 σας καλέσαμε στην επετειακή μας εκδήλωση όπου εκτός της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης είχατε την ευκαιρία να ακούσετε και τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές .   Οδεύουμε στον 9ο χρόνο από της ιδρύσεως μας.  Το 2013 βιώσαμε  πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις  που ίσως μας σημαδέψουν για πολλά χρόνια όπως το 1974,   βιώσαμε όμως και την απολογία από τα πλέον επίσημα χείλη  για την αδικία και την διάκριση που υφίστανται τα παιδιά μας, αλλά και εμείς ως γυναίκες – την παραβίαση του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος μας αυτό της Ισότητας.  Οι δυναμικοί και αέναοι αγώνες μας, η αποφασιστικότητα μας, το πείσμα για δικαιοσύνη έφερε αποτέλεσμα.  Δυστυχώς όχι όπως το ζητούσαμε.  Εδώ είμαστε όμως, γιατί εμείς δεν τα βάζουμε εύκολα κάτω – συνεχίζουμε.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. αποφάσισε να καλέσει  και 3η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση γιατί θεωρεί ότι ΟΛΑ τα μέλη μας θα πρέπει να είναι ενημερωμένα για τις εξελίξεις, οι οποίες  ήσαν θετικές και αρνητικές, θα συζητήσουμε τις παραπέρα δράσεις μας αλλά και το πώς θα συμπεριφερθούμε στις επικείμενες Ευρωεκλογές μετά και την νέα Διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου να δώσει δικαίωμα ψήφου στους Τουρκοκύπριους.   Σας παραθέτουμε αυτούσια την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της 23ης Ιανουαρίου 2014 για να είσαστε ενημερωμένοι :
«Η νέα αυτή διάταξη ισχύει και για εκείνους τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις
οποίες η κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο.  Αυτοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου εφόσον κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας».  Ναι καλά διαβάσατε! Και επειδή προβληματιστήκαμε πολύ σοβαρά μετά και την πιο πάνω εξέλιξη, με τη παραχώρηση του δικαιώματος αυτής της ψήφου στους Τουρκοκύπριους, ενώ το ίδιο ακριβώς δικαίωμα το στερεί στα παιδιά μας.   Θεωρούμε ότι οι  Ευρωεκλογές μας παρέχουν την δυνατότητα να διευρύνουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια ΟΛΩΝ των προσφύγων και εκτός συνόρων. Η Ευρωβουλή μπορεί έτσι να καταστεί το νέο πεδίο του αγώνα μας και να δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η Τουρκία παραμένει ένας βάρβαρος εισβολέας όποιον μανδύα και αν φορέσει. Θα συζητηθεί με λεπτομέρεια πώς αυτή η εκλογική αναμέτρηση μπορεί να προωθήσει, να συμβάλει και να διευρύνει τον αγώνα μας για την πλήρη δικαίωση.  Μεταξύ των άλλων θα μελετηθεί η επαφή μας με τους διάφορους υποψηφίους και τα κόμματά τους αναφορικά με τα δίκαια αιτήματά μας, χωρίς να αποκλείεται και η αυτόνομη κάθοδος της Κίνησης μας, κινητοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό και επικεντρωμένα στους σκοπούς του αγώνα μας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρούσα επιστολή και αναμένουμε από εσάς να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της ΚΙΝΗΣΗΣ μας ώστε  να συζητηθούν τα καίρια αυτά θέματα και η όποια απόφαση να είναι συλλογική και ομόφωνη.   Θα σας ενημερώσουμε επίσης για την έκβαση της απόρριψης  της Έφεσης μας στο Δικαστήριο, τις ενέργειες μας για απόκτηση στέγης, για την αναφορά μας στο Ευρωκοινοβούλιο και την παρέμβασή μας στο UPR.

Σας καλούμε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 η ώρα 11:00 π.μ. στο οίκημα της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ (πίσω από τον Ερυθρό Σταυρό στη Λευκωσία).  Να σας ενημερώσουμε και να θέσουμε τους προβληματισμούς μας, τις εισηγήσεις μας ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις  για το συμφέρον των μελών μας, των παιδιών μας και της Πατρίδας μας.  ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΑΣ  λοιπόν,  ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ, ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή είτε με email στο info@mitrogonia.com ή  με SMS στο τηλέφωνο 99 93 99 55.

Τελευταίο και όχι έσχατο θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε να τακτοποιήσετε την ετήσια συνδρομή σας (€10) καταθέτοντας στον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ Νο. 0111-01-044302 Τράπεζα Κύπρου δηλώνοντας απαραιτήτως το όνομα και την πολιτική ταυτότητά σας, ώστε να σας αποσταλεί η απόδειξη.

Αγαπητά μέλη πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια γροθιά η οποία κτυπά την αδικία και τη δυσμενή διάκριση αφιερώστε 2 ώρες από τον πολύτιμο σας χρόνο για να υποστηρίξετε έμπρακτα τον αγώνα μας.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε,  Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ
Μαρκέλλα Ησαϊα-Τσιάκκα – Πρόεδρος